Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Μικτός Λαϊκός Αγώνας Δρόμου 5.500 μέτρων εντός της πόλεως των Πατρών

Για πρώ­τη φο­ρά στα χρο­νικά, η το­πι­κή μας  Εκ­κλη­σί­α διορ­γα­νώ­νει Μι­κτό Λα­ϊ­κό Α­γώ­να Δρό­μου 5.500 μέ­τρων εντός της πό­λε­ως των Πα­τρών.
Συ­γκε­κρι­μέ­να, υ­πό την αι­γί­δα της Ιε­ράς Μη­τρο­πό­λε­ως Πα­τρών, την Κυ­ριακή (του Θωμά) 27 Απριλίου (11.30 π.μ.), η ε­νο­ρί­α του Α­γί­ου Αν­δρέ­ου Ε­γλυ­κά­δος, με τις ευ­χές και τις ευ­λο­γί­ες του Σε­βα­σμιω­τά­του Μη­τρο­πο­λί­του Πα­τρών κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ, διοργανώνει Μικτό Λα­ϊ­κό Α­γώ­να Δρό­μου που θα έ­χει α­φε­τη­ρί­α τον Ιερό Να­ό και θα α­κολου­θη­θεί η ε­ξής δια­δρο­μή.
Ιερός Να­ός Α­γί­ου Αν­δρέ­ου - ο­δός Ε­γλυ­κά­δος - ΚΕΤ­Χ - 6ου Συ­ντάγ­μα­τος - πλατ. Τα­μπαχάνων - πλατ. Μα­ρού­δα - Κα­λα­βρύ­των – Πα­τρών Κλά­ους - Ε­λευ­θε­ρί­ου Βε­νι­ζέ­λου και τερ­μα­τι­σμός στον Ιε­ρό Να­ό των Μυ­ρο­φό­ρων.
Ο α­γώ­νας θα εί­ναι εις μνή­μη του α­ει­μνή­στου Γέ­ρο­ντος π. Δη­μη­τρί­ου Α­θα­να­σόπου­λου, ε­φη­μέ­ριου της ε­νο­ρί­ας ε­πί πολ­λά έ­τη, έ­χο­ντας ε­πι­δεί­ξει σπου­δαί­ο πνευ­μα­τι­κό και κοι­νω­νι­κό έρ­γο.
Ε­πί­σης, έ­πα­θλο θα δο­θεί σε κα­τη­γο­ρί­α νι­κη­τών  στην μνή­μη του α­ξέ­χα­στου Εγλυ­κα­διώ­τη δρομέα, Πρωταθλητού Ελλάδος και Βαλ­κα­νιο­νί­κου, Πέ­τρου Πα­πα­γε­ωρ­γί­ου, που ε­κοι­μή­θη σε νε­α­ρά η­λικί­α με­τά α­πό α­τύ­χη­μα στο Αίγιο, το 1982.
Πρό­ε­δρος της Ορ­γα­νω­τι­κής Ε­πι­τρο­πής θα εί­ναι ο Σε­βα­σμιώ­τα­τος Μη­τρο­πο­λίτης Πα­τρών κ.κ. Χρυ­σό­στο­μος, ε­νώ, συμ­με­τά­σχουν ο π. Κων/νος Αθανασόπουλος (εφημέριος της ενορίας)  ο πρό­ε­δρος του ΣΕ­ΓΑΣ Δυτ. Ελ­λά­δος κ. Ευάγ­γε­λος Τζε­λά­της, ο πα­λαιός α­θλη­τής στί­βου της Ε­θνι­κής Ο­μάδος και της Πα­να­χα­ϊ­κής - δημοσιογράφος κ. Η­λί­ας Σω­τη­ρό­που­λος και ο πα­λαιός δρομέας της ο­μά­δος “Πά­τραι” - εκδότης  κ. Α­λέ­ξαν­δρος Κολ­λιό­που­λος.

* Θα τιμηθεί ο Πατρινός Ολυμπιονίκης των 200 μ. Γεώργιος Παναγιωτόπουλος και ο πρώην Πρωταθλητής Ελλάδος - Βαλκανιονίκης του μαραθωνίου δρόμου, Νικόλαος Αργυρόπουλος. 
* Στους τρεις πρώ­τους νι­κη­τές α­νά κα­τη­γο­ρί­α θα δο­θούν κύ­πελ­λα και με­τάλ­λια, ε­νώ σε ό­λους τους συμ­με­τά­σχο­ντες α­να­μνη­στι­κό με­τάλ­λιο και μπλού­ζα συμμε­το­χής.
* Με­τά το πέ­ρας του α­γώ­νος στον αύ­λειο χώ­ρο του Να­ού των Μυ­ρο­φό­ρων θα υ­πάρ­χει πο­λι­τι­στι­κό πρό­γραμ­μα με πα­ρα­δο­σια­κούς χο­ρούς και τρα­γού­δια, ενώ στους δρομείς θα δοθεί πλούσιο κέρασμα.

Τηλέφωνα για τη συμμετοχή: 
6979694309     π. Κωνσταντίνος Αθανασόπουλος, 
6985874775    κ. Ηλίας Σωτηρόπουλος, 
6942507002     κ. Αλέξανδρος Κολλιόπουλος.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Άντε και σε άλλα με υγεία και ευλογία! Να δω τρεχάλες με αθλητικό και αντερί... Ο μακαριστός π.Δημήτριος μας ¨έτρεχε¨ όταν είμαστε μικροί,να κουβαλάμε υλικά για να χτιστεί ο Ναός στου Ρωμανού

Ανώνυμος είπε...

Εξαιρετική η ιδέα αυτής της διοργανώσεως. Πρέπει να τιμηθεί η μνήμη του π. Δημητρίου που είναι συνυφασμένη με την Εγλυκάδα. Όταν λες Εγλυκάδα το μυαλό τρέχει αμέσως στον π. Δημήτριο.

Ανώνυμος είπε...

Ο π. Δημήτριος ζει στην καρδιά μας. Η μορφή του μας συνοδεύει στον δρόμο μας τον πνευματικό. Δεν μπορείς να ξεχάσεις ανθρώπους και ιερείς όπως αυτός.

Ανώνυμος είπε...

Αιωνία η μνήμη του π. Δημητρίου.
Καλή είναι η αθλητική αυτή εκδήλωση στην μνήμη του. Του άρεσαν οι νέες ιδέες και δράσεις.
Θα πρότεινα να γίνει εν καιρώ κάτι σαν ημερίδα στην οποία θα τονισθούν τα χαρίσματα τα οποία πρέπει να φροντίζει ένας ιερέας.
Οι νέοι κληρικοί πρέπει να πάρουν από το ήθος των παλαιών που δεν είχαν μεν πανεπιστημιακή μόρφωση αλλά γνώριζαν την ψυχή του πιστού και φρόντιζαν να την χειραγωγούν προς την τελειότητα.
Ο π. Δημήτριος είχε μεγάλη ποιμαντική, φιλανθρωπική, κοινωνική δράση και υπήρξε και ο άριστος πνευματικός καθοδηγητής.
Να οργανώσει η λευιτική οικογένεια του και η ευλογημένη ενορία του μια τέτοια εκδήλωση στην μνήμη του.

Ανώνυμος είπε...

Ευχάριστη και απρόσμενη η κίνηση αυτή της Μητρόπολης. Είναι μια προσέγγιση προς την αθλούμενη νεότητα και όχι μόνο. Είναι πολλοί αυτοί που θα συμμετέχουν. Σε όποιον το σκέφτηκε αξίζουν πολλά μπράβο!

Ανώνυμος είπε...

Μετά το Πάσχα θα είναι μια καταπληκτική βόλτα στο πάνω περιοχή της Πάτρας. Με τρελαίνει σαν ιδέα. Άντε να ξεσκουριάσουμε λίγο.

Ανώνυμος είπε...

πολύ ωραία ιδέα συμφωνώ και εγώ.ελπίζω μόνο να μη δω παλαίμαχους δρομείς και μαραθονοδρόμους που το παίζουν ιστορία.κουράζουν πολύ.

Ανώνυμος είπε...

Πρωτοπόρα πρωτοβουλία. Καλή επιτυχία.